Στην αναζήτηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μονοτονική ή πολυτονική γραφή. Αν εισάγονται δύο ή περισσότερες λέξεις, πρέπει να είναι χωρισμένες με κενό. Για αναζήτηση αυτούσιας φράσης ή ονόματος, οι λέξεις πρέπει να περικλείονται σε εισαγωγικά. Για αναζήτηση με βάση το αρχικό τμήμα μιας λέξης, προσθέστε στο τέλος της τον χαρακτήρα * (π.χ. ναυτι* για να ψάξετε για ναυτικό και ναυτιλιακό). Για στοχευμένη αναζήτηση, η λέξη πρέπει να είναι γραμμένη όπως ακριβώς είναι στο πρωτότυπο κείμενο. Η χρήση κεφαλαίων ή πεζών γραμμάτων, καθώς και η χρήση σωστού ή καθόλου τονισμού, δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ

Διαχρονικά οι σελίδες των Ναυτικών Χρονικών φιλοξενούσαν τις απόψεις ορισμένων εκ των επιφανέστερων μελών της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Οι προσωπικότητες αυτές συμμετέχοντας διαχρονικά στην αρθρογραφία του περιοδικού σχολίαζαν τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή ναυτιλιακή επικαιρότητα, συμβάλλοντας με το κύρος και τις γνώσεις τους στην ιστορική πορεία του περιοδικού. Η ερευνητική ομάδα των Ναυτικών Χρονικών θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στην παράδοση του περιοδικού, έχει συγκεντρώσει σε αλφαβητική σειρά ορισμένους από τους εμβληματικότερους αρθρογράφους, οι οποίοι δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, αλλά διαχρονικά ενδυνάμωναν τη φωνή της ελληνικής ναυτιλίας.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας και η ψηφιοποίηση των τευχών του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά για τα έτη από το 1931 (τεύχος Ιανουαρίου 1931) έως το 1940 (τεύχος Δεκεμβρίου 1940) και από το 1945 (τεύχος Ιουνίου) έως το 1983 (τεύχος Δεκεμβρίου 1983) έγινε με την αποκλειστική χορηγία του
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ - ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Μ. ΣΙΜΟΥ εις μνήμην Μαριάνθης Σίμου.

eef.edu.gr