Στην αναζήτηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μονοτονική ή πολυτονική γραφή. Αν εισάγονται δύο ή περισσότερες λέξεις, πρέπει να είναι χωρισμένες με κενό. Για αναζήτηση αυτούσιας φράσης ή ονόματος, οι λέξεις πρέπει να περικλείονται σε εισαγωγικά. Για αναζήτηση με βάση το αρχικό τμήμα μιας λέξης, προσθέστε στο τέλος της τον χαρακτήρα * (π.χ. ναυτι* για να ψάξετε για ναυτικό και ναυτιλιακό). Για στοχευμένη αναζήτηση, η λέξη πρέπει να είναι γραμμένη όπως ακριβώς είναι στο πρωτότυπο κείμενο. Η χρήση κεφαλαίων ή πεζών γραμμάτων, καθώς και η χρήση σωστού ή καθόλου τονισμού, δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

1η Μαρτίου 1931

page 12

16 Ενότητες

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΑΣ (Σελίδα 1)ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙΣΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Σελίδα 3)Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ (Σελίδα 5)Η ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ (Σελίδα 7)ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΠΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΛΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ (Σελίδα 9)ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗΝ (Σελίδα 11)Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΥΣΜΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ (Σελίδα 13)Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ, ΑΘΡΟΑΙ ΝΑΥΠΗΓΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΗΝΩΜΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Σελίδα 14)Ο ΛΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Σελίδα 15)ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟΝ (Σελίδα 17)Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΝΤΗΖΕΛ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗΣ ΕΝ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ (Σελίδα 19)Η ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΠΑΛΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΝ ΠΟΝΤΟΝ (Σελίδα 21)ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΜΑΣ "ΚΑΠΤΑΝ ΡΟΚΟΣ" ΚΑΙ "ΘΕΟΤΟΚΟΣ" (Σελίδα 23)ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑΙ ΝΑΥΤΙΚΑΙ ΔΙΚΑΙ (Σελίδα 24)ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΑΥΛΑΓΟΡΑ (Σελίδα 25)ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΑΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟΝ (Σελίδα 28)
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας και η ψηφιοποίηση των τευχών του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά για τα έτη από το 1931 (τεύχος Ιανουαρίου 1931) έως το 1940 (τεύχος Δεκεμβρίου 1940) και από το 1945 (τεύχος Ιουνίου) έως το 1983 (τεύχος Δεκεμβρίου 1983) έγινε με την αποκλειστική χορηγία του
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ - ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Μ. ΣΙΜΟΥ εις μνήμην Μαριάνθης Σίμου.

eef.edu.gr