Στην αναζήτηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μονοτονική ή πολυτονική γραφή. Αν εισάγονται δύο ή περισσότερες λέξεις, πρέπει να είναι χωρισμένες με κενό. Για αναζήτηση αυτούσιας φράσης ή ονόματος, οι λέξεις πρέπει να περικλείονται σε εισαγωγικά. Για αναζήτηση με βάση το αρχικό τμήμα μιας λέξης, προσθέστε στο τέλος της τον χαρακτήρα * (π.χ. ναυτι* για να ψάξετε για ναυτικό και ναυτιλιακό). Για στοχευμένη αναζήτηση, η λέξη πρέπει να είναι γραμμένη όπως ακριβώς είναι στο πρωτότυπο κείμενο. Η χρήση κεφαλαίων ή πεζών γραμμάτων, καθώς και η χρήση σωστού ή καθόλου τονισμού, δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

1η Απριλίου 1983

33 Ενότητες

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ «ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ» ΔΗΜΗΤΡΙΟ Ν. ΚΩΤΤΑΚΗ (Σελίδα 1)ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ - ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ (Σελίδα 4)Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΜΝΗΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΤΤΑΚΗ (Σελίδα 14)ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΫ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ (Σελίδα 14)ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΤΤΑΚΗΣ Ο ΠΡΥΤΑΝΙΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ (Σελίδα 15)ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ (Σελίδα 17)ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΤΤΑΚΗΣ: OΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (Σελίδα 18)ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΤΑ «ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ (Σελίδα 19)ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΤΤΑΚΗΣ: ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (Σελίδα 19)ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ (Σελίδα 19)Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΤΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Σελίδα 20)O ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΤΤΑΚΗ (Σελίδα 22)ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ (Σελίδα 22)Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΧΡΟΝΙΚΑ» ΟΡΦΑΝΕΨΑΝ (Σελίδα 22)Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΤΤΑΚΗ ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΑ ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟ ΚΕΝΟ (Σελίδα 23)ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΣΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ (Σελίδα 23)ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΫ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ (Σελίδα 23)ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (Σελίδα 24)ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ - ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ (Σελίδα 31)Η ΝΑΥΛΑΓΟΡΑ (Σελίδα 38)Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ (Σελίδα 39)Ο ΛΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Σελίδα 42)ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΥ - Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (Σελίδα 43)ΤΟ ΥΠΟ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΝΝΑΖ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΛΟΥΝΤ'ΣΡΕΤΖΙΣΤΕΡ (Σελίδα 46)Ή ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ Α.Ν. 89/67, 378/68 (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 4022/81 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Σ.Τ.Ε.) (Σελίδα 47)ΟΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ (Σελίδα 51)ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (Σελίδα 55)ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (Σελίδα 57)ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ (Σελίδα 60)Η ΝΑΥΛΑΓΟΡΑ (Σελίδα 61)ΟΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ (Σελίδα 63)ENGLISH SUPPLEMENT - ON THE RAMPARTS (Σελίδα 64)Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ (Σελίδα 67)
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας και η ψηφιοποίηση των τευχών του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά για τα έτη από το 1931 (τεύχος Ιανουαρίου 1931) έως το 1940 (τεύχος Δεκεμβρίου 1940) και από το 1945 (τεύχος Ιουνίου) έως το 1983 (τεύχος Δεκεμβρίου 1983) έγινε με την αποκλειστική χορηγία του
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ - ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Μ. ΣΙΜΟΥ εις μνήμην Μαριάνθης Σίμου.

eef.edu.gr