Στην αναζήτηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μονοτονική ή πολυτονική γραφή. Αν εισάγονται δύο ή περισσότερες λέξεις, πρέπει να είναι χωρισμένες με κενό. Για αναζήτηση αυτούσιας φράσης ή ονόματος, οι λέξεις πρέπει να περικλείονται σε εισαγωγικά. Για αναζήτηση με βάση το αρχικό τμήμα μιας λέξης, προσθέστε στο τέλος της τον χαρακτήρα * (π.χ. ναυτι* για να ψάξετε για ναυτικό και ναυτιλιακό). Για στοχευμένη αναζήτηση, η λέξη πρέπει να είναι γραμμένη όπως ακριβώς είναι στο πρωτότυπο κείμενο. Η χρήση κεφαλαίων ή πεζών γραμμάτων, καθώς και η χρήση σωστού ή καθόλου τονισμού, δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

15η Απριλίου 1970

page 1

25 Ενότητες

ΣΥΜΒΟΛΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΤΟΥ Ε.Ν. (Σελίδα 1)Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΖΗΣΑ (Σελίδα 3)ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟΝ (Σελίδα 9)ΜΕΓΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΣΘΕΝ ΕΡΓΟΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ (Σελίδα 13)ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΙΣ ΔΙΑ ΤΑ ΠΗΡΩΜΑΤΑ (Σελίδα 17)ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (Σελίδα 19)Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ (Σελίδα 20)Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ (Σελίδα 21)ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ (Σελίδα 23)ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: (Σελίδα 25)«Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ» (Σελίδα 27)Η ΧΘΕΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΟΝ (Σελίδα 29)Ο ΛΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Σελίδα 31)ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Σελίδα 33)ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (Σελίδα 37)Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Σελίδα 41)ΑΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ (Σελίδα 43)ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (Σελίδα 47)ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΤΑΝΚΕΡ - ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΝ (Σελίδα 49)ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (Σελίδα 51)ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (Σελίδα 55)Η ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΙΣ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΠΑΛΚ ΚΑΡΡΙΕΡΣ (Σελίδα 59)ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ (Σελίδα 61)Η ΝΑΥΛΑΓΟΡΑ (Σελίδα 63)A FORTNIGHTLY ENGLISH SUPPLEMENT (Σελίδα 91)
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας και η ψηφιοποίηση των τευχών του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά για τα έτη από το 1931 (τεύχος Ιανουαρίου 1931) έως το 1940 (τεύχος Δεκεμβρίου 1940) και από το 1945 (τεύχος Ιουνίου) έως το 1983 (τεύχος Δεκεμβρίου 1983) έγινε με την αποκλειστική χορηγία του
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ - ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Μ. ΣΙΜΟΥ εις μνήμην Μαριάνθης Σίμου.

eef.edu.gr