Στην αναζήτηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μονοτονική ή πολυτονική γραφή. Αν εισάγονται δύο ή περισσότερες λέξεις, πρέπει να είναι χωρισμένες με κενό. Για αναζήτηση αυτούσιας φράσης ή ονόματος, οι λέξεις πρέπει να περικλείονται σε εισαγωγικά. Για αναζήτηση με βάση το αρχικό τμήμα μιας λέξης, προσθέστε στο τέλος της τον χαρακτήρα * (π.χ. ναυτι* για να ψάξετε για ναυτικό και ναυτιλιακό). Για στοχευμένη αναζήτηση, η λέξη πρέπει να είναι γραμμένη όπως ακριβώς είναι στο πρωτότυπο κείμενο. Η χρήση κεφαλαίων ή πεζών γραμμάτων, καθώς και η χρήση σωστού ή καθόλου τονισμού, δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

15η Νοεμβρίου 1977

page 16

21 Ενότητες

ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟΝ (Σελίδα 1)Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ (Σελίδα 9)ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (Σελίδα 11)Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Σελίδα 14)Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΠΡΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΣΥΡΙΑΣ (Σελίδα 16)Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ (Σελίδα 17)Ο Κ. Π. Γ. ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (Σελίδα 19)ΕΓΚΥΡΟΙ ΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑΥΛΩΣΕΩΣ (Σελίδα 20)Η ΚΡΙΣΙΣ ΕΙΣ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΞΗΡΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ (Σελίδα 21)ΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ (Σελίδα 23)ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΧΡΕΟΣ, Ο ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ (Σελίδα 26)ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ (Σελίδα 31)ΘΡΥΛΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (Σελίδα 32)ΕΠΩΛΗΘΗ ΤΟ "ΦΡΑΝΣ" (Σελίδα 33)Ο ΛΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Σελίδα 35)ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (Σελίδα 37)ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (Σελίδα 40)ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (Σελίδα 43)ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (Σελίδα 49)ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟΝ (Σελίδα 54)A FORTNIGHTLY ENGLISH SUPPLEMENT (Σελίδα 73)
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας και η ψηφιοποίηση των τευχών του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά για τα έτη από το 1931 (τεύχος Ιανουαρίου 1931) έως το 1940 (τεύχος Δεκεμβρίου 1940) και από το 1945 (τεύχος Ιουνίου) έως το 1983 (τεύχος Δεκεμβρίου 1983) έγινε με την αποκλειστική χορηγία του
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ - ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Μ. ΣΙΜΟΥ εις μνήμην Μαριάνθης Σίμου.

eef.edu.gr